Prijedor obilježio Dan grada – 16. maj.

Prigodnim svečanostima Prijedor je danas obilježio Dan grada – 16.maj. Pored prijema za goste iz bratskih opština Bovec iz Slovenije i Manisa iz Turske, održana je i svečana akademija na kojoj su prisustvovali i ministir u Vladi RS Lejla Rešić, Dane Malešević i Neđo Trninić.

Rešićeva je ovom prilikom izjavila da je ponosna na sve ono čime se može pohvaliti Prijedor, a prije svega pozitivnim poslovanjem i kvalitetnim projektima te da bez jakih lokalnih zajednica nema ni jake Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je obraćajući se gostima na svečanoj akademiji povodom Dana grada 16.maja istakao da je Prijedor uprkos turbulentnim vremenima postao bezbjedan grad, sa povoljnim poslovnim okruženjem i dobrim međunacionalnim odnosima. On je istakao i da je davno poslao porukuinvestitorima da je grad povoljan za investiranje i da su oni u ovaj grad dobrodošli.

„Suština je da je Prijedor stvorio,prije svega, povoljan ambijent za investiranje i da je mimo Republike i države uveo čitav niz podsticajnih mjera u poljoprivredi i u preduzetništvu koje je do sada redovno isplaćivao korisnicima“ istaakao je Đaković.

Na ovoj svečanosti koja je održana u gradskom pozorištu, pored prigodnog umjetničkog programa dodijeljena su i najviša priznanja grada.

Plaketa grada kao najviše priznanje grada uručena je privrednom društvu „Metal-Mont Mijić“ iz Brezičanaza poseban doprinos u razvoju privrede grada u 2016. godini. Nacionalni park „Kozara“ je Nagradu grada, koja uključuje i novčani iznos od 2000 KM, dobio za posebno vrijedne razultate u razvoju turizma i očuvanju i zaštiti prirodnih ljepota Kozare. Titulu počasnog građanina Prijedora ponio je doskorašnji gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, Pohvala kao javno priznanje grada uručena je Slobodanu Brdaru, predsjedniku Udruženja penzionera grada a Zahvalnica Arcelor Mital Fondaciji Prijedor.

U ime nagrađenih zahvalio se novi počasni građanin Prijedora Marko Pavić ističući da je svako priznanje čovjeku drago i da onaj ko kaže da mu je svejedno, nije iskren.

Obilježavanje Dana grada Prijedora uveličan je i nastupom mališana Dječijeg vrtića „Radost“ te polaganjem vijenaca na spomenik „Za krst časni“ i Oslobodiocima Prijedora te svečanim prijemom za sve goste u Hotelu Prijedor.

U popodnevnim časovima je održana 24. Međunarodna ulična trka „Prijedor 2017“.

U večernjim časovima na Trgu majora Zorana Karlice nastupa poznati estradni umjetnik Haris DŽinović.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.