Prijedor: Posjekli joj šumu dok je bila na operaciji

Teško bolesnoj Snježani Marinković (50) iz Prijedora, dok je bila na liječenju i operaciji u beogradskoj bolnici, šumokradice su isjekle gotovo kompletnu šumu koju je imala u selu Volar u Ljubiji, kod Prijedora.
Tako je i ta nevolja zadesila ovu medicinsku sestru, koja punih 27 godina radi u Opštoj bolnici u Prijedoru, a od januara ove godine vodi bitku za život jer su joj ljekari ultrazvučnim pregledom otkrili karcinom koji je metastazirao na jetru i abdomen.
„Krađa šume me je dodatno šokirala. Cijeli svoj život pomagala sam ljudima. U ratu sam sa ljubijskom brigadom kao medicinski radnik bila na prvim borbenim linijama i zbrinjavala ranjene i bolesne borce. U rodnom Volaru pune četiri ratne godine pomagala sam na sve načine lokalnom stanovništvu. Kada sam ja oboljela, oni kojima sam najviše pomogla uzvratili su mi tako da su mi posjekli svu šumu i golom sječom učinili zločin prema prirodi, a meni onemogućili da se u vremenu besparice liječim“, kroz suze govori Snježana.
Krađu šume, koja se procjenjuje na više hiljada maraka, odmah je po saznanju prijavila policiji, a pozvala je i lugara i Šumsko gazdinstvo iz Prijedora.
„U Šumskom gazdinstvu su mi rekli da je to moja privatna šuma i da treba sama da je čuvam. Znam da su mi četiri ekipe nelegalno sjekle i odvozile drva iz šume“, ogorčena je Marinkovićeva.
U policiji u Ljubiji su potvrdili da se krađa drveta iz šume Marinkovićeve dogodila u posljednjih mjesec dana. Tokom uviđaja i uz prisustvo lugara ustanovljeno je da je iz privatne šume nestala veća količina drveta, od koje najviše jasena, hrasta, topole i bukve.
„U toku je istraga, a više detalja biće saopšteno nakon okončanja istrage“, kazala je Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka.
U Šumskom gazdinstvu u Prijedoru tvrde da su šumarski inspektori pokrenuli i internu istragu i da su se i juče nalazili na terenu.
Muka sa kreditima
Nevolja Snježane Marinković je još veća jer već pune tri godine, zbog kreditnih zadužanje i činjenice da je kao žirant otplaćivala i tuđe kredite, nije dobila ni feninga od svoje plate, koja odlazi na izmirivanje kreditnih obaveza.
„Kada sam se razboljela, u pomoć su mi pritekle kolege, medicinski radnici i rukovodstvo bolnice. Oni su me i otpremili u bolnicu davši mi finansijsku i moralnu podršku. Ja nisam imala ni fening“, govori Marinkovićeva.
Nezavisne novine

Comments are closed.