Prijedor – pravoslavna Nova godina: Skromno u novo ljeto

docek pravoslavne nove 2012 godine 3Većina Prijedorčana Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekala je u kućnoj atmosferi, manji broj u ugostiteljskim objektima, a doček na otvorenom, zbog mjera štednje, ove godine nije organizovan.

U Stanici javne bezbjednosti Prijedor zabilježili su jedno krivično djelo teške krađe i jedno narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem, dok saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Hitnu pomoć poslednja 24 časa zatražilo je 80 pacijenta uobičajene patologije i ljekari nisu imali intervencija zbog upotrebe alkohola ili pirotehničkih sredstava bez kojih nije prošao ni ovaj doček Nove godine.

Prijedorski vatrogasci proveli su mirnu noć, a na porodilištu Opšte bolnice Prijedor rođen je jedan dječak.

Još danas su na snazi dva zaključka gradonačelnika o radnom vremenu svih ugostiteljskih objekata i svih pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu i djelatnost igara na sreću, a njihov teskt dostupan je na internet stranici www.prijedorgrad.org.

U nekoliko pravoslavnih hramova u ponoć je služen moleban.

Ranijih godina za organizovanje slavlja na otvorenom bila je zadužena Svetosavska omladinska zajednica Prijedor.

Grad Prijedor je za organizovani doček međunarodne Nove godine na otvorenom, kako one u ponoć, tako i one dječije u podne, izdvojio skromnih 10.000 KM.

SRNA

Comments are closed.