Prijedor: “Prijedorputevi” i “Komunalne usluge” spremni za snježne padavine

Privatno preduzeće “Prijedorputevi” i javno preduzeće “Komunalne usluge” iz Prijedora saopštili su da su spremni za zimsku sezonu kada je u pitanju održavanje lokalnih, regionalnih i magistralnih puteva.

Šef zimske službe “Prijedorputeva” Vedran Mijić rekao je da su obezbijedili 2.500 tona soli i 2.000 tona abrazivnog materijala, te da na raspolaganju imaju 15 vozila i mašina za održavanje putnih pravaca u zimskom periodu.

Zbog nižih temperatura službe “Prijedorputeva” intervenisale su na putnim pravcima Kozarac – Mrakovica, Kozarska Dubica – Koprivna i Banjaluka – Novi Grad.

Šef zimske službe “Komunalnih usluga” Sead Suljanović rekao je da je izvršen remont svih mašina i vozila koje koriste za održavanje gradskih i prigradskih ulica u zimskom periodu i naveo da imaju oko 70 tona soli i 100 kubika abrazivnog materijala, te dovoljne količine materijala za posipanje glavne gradske ulice koja je popločana.

“Komunalne usluge” održavaju lokalne, a konzorcij “Prijedorputevi” – “Kozaraputevi” 502 kilometra magistralnih i regionalnih puteva na području prijedorske regije.

U Prijedoru je juče pao prvi snijeg, ali se nije zadržao.
Tekst – Glas Srpske- agencije
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.