Prijedor-Stanje nije alarmantno

Na području prijedorske opštine više od 24 časa neprekidno pada sitni snijeg, a visina snježnog pokrivača je 17 centimetara. Poslovođa zimske službe preduzeća „Komunalne usluge“ Dragan Petrović rekao je da su na terenu dva vozila ovog preduzeća koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica, trotoara i lokalnih puteva. „Čistimo samo najosnovnije ulice u gradu tako što razgrćemo snijeg, jer na temperaturi od minus 10 stepeni Celzijusovih nema efekta posipanje soli“, rekao je Petrović. On je naveo da je nešto teže stanje na trotoarima, te se građani otežano kreću, ali iz nadležnog opštinskog odjeljenja još nemaju nalog za veće angažovanje mašina.
Vršilac dužnost načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Radan Vukadinović rekao je Srni da se prati situacija na terenu iz sata u sat i da na području Prijedora nije alarmantno stanje. „Prema prioritetu se raščišćavaju lokalni putevi i gradske ulice, a uskoro ćemo dati nalog komunalnoj zimskoj službi da krene sa čišćenjem trotoara“, rekao je Vukadinović. On je apelovao na građane da i sami doprinesu čišćenju snijega i to kako u gradu, ispred svojih zgrada i poslovnih prostora, tako i u okolnim naseljima, te da se ne stvara nepotrebna tenzija. Vukadinović je dodao da su u neprekodnom kontaktu i sa radnicima zimske službe preduzeća „Prijedor putevi“ koji održavaju 400 kilometara regionalnih i magistralnih puteva, te da im i oni stoje na raspolaganju ukoliko bude potrebna intervencija na lokalnim putevima. Stanovnici prigradskog naselja Raškovac zbog kvara na toplovodnoj podstanici od jutros nemaju grijanja, ali iz prijedorske „Toplane“ ističu da su ekipe na terenu i da će kvar biti saniran u toku dana. Grad je uredno snabdijeven strujom i vodom, mada zbog niske temperature ima pojava zamrzavanja vodovodnih cijevi u kućnoj istalaciji u nižim stambenim objektima i kućama.
NAPOMENA-Ukoliko eventualno budete željeli da komentarišete ovu vijest, molimo Vas da ne „raspredate“ priče o tome koji pravci su i koliko prohodni, gdje je a gdje nije očišćen trotoar, gdje su manje ili više topli radijatori, već napišite nešto korisno, pohvalite nekoga ko je bio vrijedan i očistio snijeg ili dajte neki konstruktivan prijedlog kao što je onaj u Beogradu, gdje se više od 2000 građana odazvalo pozivu da dobrovoljno čiste snijeg.
Tekst – SRNA i GradPrijedor.com
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.