Prijedor-Štrajk u 4 osnovne i 5 srednjih škola: Učenici i roditelji bez pravih informacija

medicinsko-tehnoloska i gradjevinska skolaU četiri od 12 prijedorskih osnovnih škola i u pet od ukupno šest srednjih škola jutros je počeo generalni štrajk, rekao je predsjednik Regionalnog odbora sindikata obrazovanja, nauke i kulture za Prijedor Dragan Gnjatić.

On je naveo da se u Srednjoj i osnovnoj muzičkoj školi „Savo Balaban“ i u Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ nastava obavlja redovno.

„Što se tiče regije, zaposleni u osnovnim i srednjoj školi u Kozarskoj Dubici stupili su u štrajk, kao i njihove kolege u dvije od tri osnovne škole u opštini Oštra Luka, dok se u Novom Gradu i u Kostajnici nastavni proces odvija redovno“, rekao je Gnjatić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da u velikom broju škola koje nisu obustavile rad, štrajkuju predsjednici sindikata i određen broj zaposlenih.

„Nadam se da će u toku dana doći do razgovora premijera i resornog ministra sa predstavnicima sindikata čiji su članovi stupili u štrajk i nadam se da će naći kompromis. Ako se to ne desi, sindikat će se sutra oglasiti, a nije isključeno i aktiviranje odluke iz decembra o stupanju u generalni štrajk“, rekao je Gnjatić.

Među roditeljima i djecom školskog uzrasta vlada konfuzija. Neki prosvjetni radnici kažu da su u štrajku zato što se djeca nisu pojavila u učionicama. U jednoj od osnovnih škola dva prosvjetna radnika ne žele štrajkovati, te su dva odjeljenja u učionicama, za razliku od svih ostalih đaka te škole.

Oprečne informacije dolaze od sindikata i od školskih rukovodstava. Roditelji i djeca razmjenjuju informacije koje čuju iz raznih izvora, ali je opšta ocjena da svima nedostaje prava, tačna i zvanična informacija.
SRNA

Comments are closed.