Prijedor subvencioniše dio kamatne stope za stambene kredite mladih

Grad Prijedor, putem javnog konkursa, subvencioniše jedan odsto kamatne stope za stambene kredite mladih i mladih bračnih parova. Pravo na subvenciju imaju svi sa stambenim kreditom IRB-a ako su mlađi od 35 godina, sa zaključenim ugovorom najranije iz prošle godine o kupovini prve stambene jedinice, oni koji u vlasništvu nemaju stambenu jedinicu, da im je mjesto prebivališta, ali i nekretnina za koju su zainteresovani, na području Prijedora. Za ovo je, u gradskom budžetu, izdvojeno 120 hiljada maraka. Iz prijedorske gradske uprave apeluju na zainteresovane da se informišu o potrebnim dokumentima.

„Što se tiče dokumentacije koju moraju priložiti, izrađen je pravilnikom definisan obrazac, i ja zamoljavam sve zainteresovane prije nego što podnesu ovaj obrazac da dođu u kancelariju 64 odjeljenja za društvene djelatnosti i informišu se u svoj potrebnoj dokumentaciji“, izjavio je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i NVO grada Prijedora.

Lokalni SNSD pozdravlja ovu odluku. Njihovi odbornici su ovu stavku uvrstili u gradski budžet putem amandmana. Kažu da im je cilj da zadrže mlade u Prijedoru.

„Ovim putem pozivam sve mlade ljude koji su u mogućnosti i koji su podigli stambeni kredit da se prijave na to, kako bi im grad subvencionisao jedan posto te kamate, što je u konačnici dobar iznos, čak jedna godišnja rata, a možda i više“, rekao je Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedor.

Prijedorčani poručuju – ovo je korak naprijed u zadržavanju mladih i radno sposobnih u Republici Srpskoj. Podsjećaju da je svima koji žele da ostanu, rješavanje stambenog pitanja apsolutni prioritet.

Konkurs za subvencionisanje kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove otvoren je do 1. decembra. Detaljne informacije o konkursu su dostupne na zvaničnoj veb stranici grada Prijedora.

Izvor: ATV BL
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.