Prijedor: Sutra posjeta visoke delegacije iz Švajcarske

Visoka delegacija Švajcarske, koju će činiti parlamentarci, te predstavnici švajcarske ambasade u BiH i Švajcarske kancelarije za saradnju (SDC), boraviće sutra u Prijedoru, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

Za 11.00 časova najavljen je obilazak porodice korisnika unaprijeđenog sistema vodovodne mreže u povratničkom naselju Kozaruša, za 11.30 časova obilazak bunara EB-3 u naselju Tukovi, a za 11.45 sastanak sa rukovodstvom grada Prijedora kojem će prisustvovati i delegacija Unsko-Sanskog kantona i predstavnici „Vodovoda“ Prijedor.

Konferencija za novinare zakazana je za 12.45 časova u zgradi opštine.

Švajcarski ambasador u BiH Andre Šaler boravio je u Prijedoru 18. septembra kada je sa načelnikom opštine Prijedor Markom Pavićem razgovarao o ovoj posjeti.

„Upoznaćemo ih sa tim šta mi radimo u Prijedoru, kakve su naše vizije razvoja i kakva je uloga građana u odlučivanju o svim pitanjima društvenog života i rada u Prijedoru“, rekao je tada Pavić.

On je podsjetio da je Švajcarska izdvojila znatna sredstva za rješavanje ključnih problema stanovnika opštine Prijedor i da je rukovodstvo opštine spremno da razgovara o svim pitanjima koja ovu delegaciju budu interesovala.

„Bitno nam je da se vidi da su sredstva Švajcarske transparentno trošena u korist građana opštine Prijedor i da je Prijedor destinacija u koju vrijedi doći i u koju vrijedi ulagati“, poručio je Pavić.

Za veliki projekat vodosnabdijevanja u Prijedoru Švajcarska je darovala više od 14 miliona švajcarskih franaka.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.