Prijedor: U novu godinu uz vatromet – FOTO

docek nove 2013 godine 1Više od hiljadu Prijedorčana Novu 2013. godinu dočekalo je na malom gradskom trgu, uprkos temperaturi od oko tri stepena ispod nule.

Sugrađane su zabavljali vokalni solisti Mirjana Boltić i Siniša Lukač, te orkestar „Prijatelji“, u ponoć je priređen vatromet, a služeni su sendviči i kuvano vino, dok su proslave u diskotekama, kafićima, restoranima, motelima i hotelima koštale od 10 KM do 120 KM.

I pored svih apela, slavlje je obilježila upotreba mnoštva pirotehničkih sredstava.

U Službi hitne pomoći bilo je 47 intervencija, i to uobičajene patologije, bez slučajeva predoziranja alkoholom ili posljedica upotrebe oružja ili pirotehnike.

Na porodilištu Opšte bolnice Prijedor rođeni su dva dječaka i jedna djevojčica.

docek nove 2013 godine 2Prijedorski vatrogasci proveli su mirnu noć, a policajci su zabilježili dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, jedno krivično djelo teška krađa i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Zaključkom gradonačelnika, svi ugostiteljski objekti na području grada Prijedora mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme. i to neograničeno danas, 6, 13. i 14. januara, a ostale dane, sve do 15. januara, mogu raditi sat duže nego što je propisano.

Posebnim zaključkom definisan je i rad svih pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu i djelatnost igara na sreću za period do 15. januara, a teskt oba zaključka dostupan je na internet stranici www.prijedorgrad.org a radno vrijeme trgovačkih i ugostiteljskih radnji možete pronaći i na našem sajtu www.gradprijedor.com .

Grad Prijedor je za organizovani doček Nove godine na otvorenom, kako one u ponoć, tako i one dječije u podne, izdvojio skromnih 10.000 KM.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com
docek nove 2013 godine 3 docek nove 2013 godine 4 docek nove 2013 godine 5 docek nove 2013 godine 6 docek nove 2013 godine 7

Comments are closed.