Prijedor: Vrući začini u lovačkoj čorbi

Desetak lovaca, članova Lovačkog udruženja „Mrakovica“ iz Prijedora nedavno je odlukom Disciplinske komisije isključeno iz LU. Neki, poput Zdravka Torbice, čak i „doživotno“, a cijela priča koja prijeti da postane skandal obrazložena je odlukom komisije po kojoj su se „isključeni bavili krivolovom i na način koji šteti ugledu LU“.
Međusobne optužbe i verbalna prepucavanja dvije strane počela su mnogo ranije, a kulmirali početkom februara na jednom od prijedorskih parkinga, kada su Dragan Bojanović, predsjednik „Mrakovice“ i Slobodan Radulović, predsjednik Disciplinske komisije Udruženja ostali bez guma na automobilima. Za to je saznala i policija koju je, „pošto je incident shvaćen kao ozbiljna prijetnja bezbjednosti“ lično obavijestio Radulović.

Telefonske prijetnje
– Policija me pitala da li sumnjam na nekog. Odgovorio sam potvrdno, jer sam pretpostavljao da bi to možda mogao biti neko od onih koje sam disciplinski kažnjavao. A tih dana imao sam i telefonske prijetnje koje su prestale onog časa kada sam zaprijetio da ću tražiti „listing“ i javno ga svima pokazati. Nažalost, sumnje o tome ko mi je razrezao gume na autu nisam mogao potkrijepiti i dokazima – priča Radulović.
I umjesto da se cijela priča slegne, ona, kako kaže sada već doživotno isključeni lovac Zdravko Torbica, tek počinje. Torbica tvrdi da je priča „bez znanja Radulovića koji je poslužio samo kao paravan“, dospjela čak i do kabineta predsjednika RS Rajka Kuzmanovića, potom „spuštena“ na nivo CJB Banja Luka, a odatle po „hitnom postupku“ u SJB Prijedor, nakon čega su osumnjičeni za sječu i paranje guma pozvani na informativni razgovor.

„Marica“ s pozivom
– U policiji sam proveo cijeli svoj radni vijek i iz nje otišao u penziju. Borio sam se protiv kriminala, a saslušavan sam za slučaj s kojim nemam nikakve veze. Skandalozno je da mi je pred kuću, s pozivom na informativni razgovor, došla „marica“ kao da je riječ o posljednjem kriminalcu. I šta drugo mogu da zaključim nego da su oni koji su cijeli slučaj zakuhali imali namjeru da me diskredituju kao čovjeka i mogućeg protivkandidata na izborima za predsjednika Udruženja – kaže Torbica.
Uvjeren je da su mu cijelu priču napakovali oni kojima je smetalo njegovo ukazivanje na nenamjensko trošenje sredstava u „Mrakovici“.

Neko se sam prepoznao
Dragan Bojanović, predsjednik LU „Mrakovica“, naglašava da niko nije „imenovan u slučaju bušenja guma“.
– Ako se neko pronašao u toj priči, to već postaje njegov problem. Preduzet ćemo sve što je potrebno da zaštitimo članove Disciplinske komisije i njenog predsjednika i nećemo dozvoliti da desetak lovaca unosi nemir i razdor u udruženje koje broji 550 lovaca – kazao je Bojanović i dodao da svoju priču može potkrijepiti i valjanom dokumentacijom.

Epilog na sudu
– Ne znam da li ova priča ima i političku dimenziju, no znam da su predsjednik Udruženja i predsjednik lovačke skupštine i aktivni odbornici u SO. I za to primaju platu – naglašava Torbica i obećava da će cijeli slučaj epilog dobiti i na sudu.
Dnevni avaz

Comments are closed.