Prijedorčani trijumfovali na Regionalnom takmičenju učenika iz prve pomoći

Brojni su stanovnici koji žive u teškoj materijalnoj situaciji i Crveni krst često je jedini koji im pomaže, rekao je Sekretar koordinacionog odbora Crvenog krsta prijedorske regije Goran Gajić, prenose agencije. On je istakao da je Crveni krst Republike Srpske svoju humanitarnu misiju započeo u ratu i nastavio u miru.
Povodom dvije decenije postojanja ove humanitarne organizacije u Novom Gradu su proteklog vikenda organizovali regionalno takmičenje iz prve pomoći, gdje su najuspješniji bili učenici prijedorskih škola.
Ekipa prijedorske “Medicinsko-tehnološke i građevinske škole” osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, drugo mjesto pripalo je srednjoj školi “Nikola Tesla” iz Kozarske Dubice i treće Srednjoj školi “Đuro Radmanović” iz Novog Grada.
Kod učenika osnovnih škola prvi su bili učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole “Petar Mećava” iz Kostajnice a treće mjesto podijelili su učenici škola “Vuk Karadžić” iz Kozarske Dubice i Novog Grada.
Pobjedničke ekipe učestvovaće na republičkom takmičenju koje će biti održano 26. maja na Palama.
Glas Srpske-agencije

Comments are closed.