Prijedorčanin Alvin Harambašić zaljubljenik u fotografiju-Njegove radove predstavio i Vogue

Alvin Harambašić ( 25), student iz Prijedora, posljednjih nekoliko godina uspješno se bavi fotografijom. Toliko dobro da je njegove radove na svoju web stranicu, gdje traži mlade i potencijalne fotografe, u svom italijanskom izdanju, uvrstio čak i prestižni Vog (Vogue).

– Skoro četiri godine bavim se fotografijom. I imam veliku podršku roditelja i moje ljepše polovine, djevojke Lamije, ali i poslovnog partnera i mog dobrog prijatelja Midhata Mulabdića s kojim sam već realizovao nekoliko projekata za poznate brendove. Vrijeme je na mojoj strani – poručuje Alvin čiji se radovi širom svijeta mogu naći i u ponudi komercijalnih fotografskih agencija.

Ipak, od svega što je do sada uhvatio objektivom svog fotoaparata Alvinu je najdraža fotografija mladića koji u invalidskim kolicima, onako sa strane i čežnjivo, posmatra prijatelje dok igraju fudbal.

pravo ova fotografija obišla je cijeli Balkan.

-Uvjeren sam da su ljudi shvatili njenu poruku, jer su i reakcije bile takve- kaže mladi umjetnik koji planira da u Prijedoru uskoro napravi i samostalnu izložbu.

Alvin je jedno vrijeme studirao u Sarajevu. Priznaje da mu je studiranje u glavnom gradu bilo prilično skupo.

– Ovdje mi je sve jednostavnije. Čak sam uspio da od prodaje fotografija obezbijedim i neki redovan priliv para od kojih finasiram i opremu ali i svoje školovanje- kaže Alvin.

Ciljevi mu nisu skromni, a već se sprema da sa poslovnim partnerom uz već realizovane reference izgradi ime i stekne još veće iskustvo. Želi da zarađenim novcem ulaže u dodatnu opremu koja bi mu pomogla u ostvarivanju svih segmenanta iz oblasti fotografije i cinematografije.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – Alvin Harambašić

Comments are closed.