Prijedorčanin Edin Brdar vuka otjerao s dvije petarde

Edin Brdar, mještanin zaseoka Golajac u Donjoj Ljubiji kod Prijedora, tvrdi da je na nekoliko metara od svoje kuće vidio vuka, kojeg je u jednom trenutku, sjetivši se da mu je od proslave Nove godine ostalo malo pirotehnike, otjerao s dvije petarde.
– Kroz san sam čuo kako psi cvile i ustao da vidim šta se dešava. Odmah sam pomislio na pse lutalice. No, kada sam pogledao kroz prozor, sasvim jasno vidio sam da nije riječ o psima, već o vuku. Prilično krupna, sivkasta životinja ležala je nečem crnom. Otišao sam do sobe, uzeo petarde i bacio ih u dvorište kako bih ga otjerao – priča Brdar, koji je ujutro na istom mjestu gdje je vidio vuka, uz vidljive tragove šapa, zatekao prilično jeziv prizor – preklanog psa čiji je vlasnik njegova rođaka i komšinica Senada Brdar.
Svoje iskustvo Edin je podijelio s nekim kolegama, lovcima, koji su ga, priča, uvjerili da nije pogriješio i da upravo u ovo doba godine, kada se i pare, vukovi u potrazi za hranom silaze do prvih naselja. Zašto je umjesto stada ovaca koje ima njegov komšija Ismet Hodžić, vuk kao slasniji zalogaj izabrao baš psa, to Edin ne zna.
Dnevni avaz

Comments are closed.