Prijedorčanin ostavio poruku lopovima: Nemojte provaljivati, nema cigareta!

Ljut što mu se kiosk, koji se nalazi u ulici Save Kovačevića u Prijedoru, u posljednjih desetak dana čak dva puta našao na meti lopova, vlasnik Zvonimir Račetović iz Prijedora jučer je na vratima objekta nepoznatim provalnicima ostavio poruku: „Nemojte provaljivati, nema cigareta!“
Dogrla zadužen
Da sve bude zanimljivije, Račetović lopove uopće nije slagao, jer nakon nemilog iskustva svu robu, a naročito cigarete, svaku večer u koferima nosi kući.
– Prisiljen sam da tako radim, jer od ovog kioska živi moja četveročlana porodica. Ako me pokradu, mogu samo da se objesim o prvo drvo, jer štetu neću imati od čega namiriti, zato što sam, kao i svi ostali, dogrla zadužen – kaže Račetović, uz tvrdnju da slične probleme s lopovima imaju i vlasnici drugih kioska u Prijedoru.

Stražarenje noću
Prije nekoliko dana lopovi su opljačkali kiosk na autobuskoj stanici u Prijedoru.
– Vlasnik je moj prijatelj i čovjek je očajan, jer nije prvi put opljačkan. U odnosu na njega, ja sam imao sreće. Neko je vidio lopove koji pajserom i nogama lupaju po vratima kioska i pozvao policiju. No, nisam siguran da će uvijek biti tako. Čak sam razmišljao da noću stražarim u kiosku, ali me strah od toga šta bi sve mogao uraditi neko ko tako drsko atakuje na moju imovinu – kazao je Račetović.
Dnevni avaz

Comments are closed.