Prijedorčanka izvozi u Ameriku i Evropu: Planiraju otkupiti 15.000 tona voća

Prijedorčanka, fabrika za preradu voća iz Prijedora, ove godine planira otkupti skoro 15.000 tona raznog voća. Potvrdila je ovo Ljiljana Vukelić, izvršna direktorica kompanije, te je dodala da će se najvećim dijelom otkupljivati s domaćih terena, ali i sa područja Hrvatske i Srbije.
– Otkup voća će, u svakom slučaju, diktirati cijena, jer industrijsko voće mora imati nižu cijenu – kazala je Vukelić te je dodala da je planirani otkup veći od prošlogodišnjeg.
Prijedorčanka trenutno zapošljava 54 radnika, dok će u sezoni na preradi voća biti angažirana i sezonska radna snaga, maksimalno još 50 radnika. Voćne rakije, ali i ostale proizvode, poput destilata kruške viljamovke, Prijedorčanka, osim u BiH, plasira i na tržišta Amerike, Evrope, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
– Plasman naših proizvoda veći je za deset posto u odnosu na isti period 2010. godine. U planu imamo i osvajanje tržišta Kanade i Njemačke, kojima ćemo ponuditi naš vrhunski proizvod „gazdine“, rakije s kojima smo osvajali brojna priznanja na sajmovima – kazala je Vukelić.
Dnevni avaz

Comments are closed.