Prijedorska audicija za TV serijal Naš biznis-Prijavljena samo jedna poslovna ideja

Prijedorska audicija za učešće u trećoj sezoni TV serijala „Naš biznis“ koji realizuje Radio-televizija Republike Srpske u saradnji sa svojim partnerima, održana je u srijedu uveče u Pozorištu Prijedor. Veliko iznenađenje predstavljala je činjenica da se na audiciji pojavio samo jedan par koji su činile mlade djevojke Dragana i Biljana Janković iz Gornjih Orlovaca. „Prijavile smo našu poslovnu ideju, a radi se o gajenju i preradi lješnika, tartufa i bundeve što su proizvodi koji se mogu povezano proizvoditi i plasirati i čvrsto smo riješene da ovu našu ideju provedeno u praksi. Želimo da osnujemo vlastito preduzeće koje će jednog dana biti uspješno, koje će se razvijati i širiti, a ideja koju imamo neće donijeti korist samo nama jer planiramo da zaposlimo i veći broj ljudi“, rekla je Dragana Janković.
Ona je dodala da su obje optimisti, da smatraju da je ideja veoma profitabilna a za njenu realizaciju potrebna su im neka manja osnovna sredstva i da su se zato prijavile na audiciju. Urednica „Našeg biznisa“ Radana Klepić je bila nemalo iznenađena što su Prijedorčani i građani okolnih opština izrazili tako malo interesovanja za finansiranje svojih poslovnih ideja. „Ovo nam je pokazatelj da, bez obzira na krizu, ljudi nemaju poslovnih ideja kako da dođu do posla. Par koji se prijavio čine djevojke koje nemaju posao, ali su odlučile da ne sjede skrštenih ruku već da same pokušaju da nešto promijene u svom životu“, rekla je Klepićeva.
Ona je dodala da su djevojke za svoju poslovnu ideju dobile podršku sva četiri člana žirija, što je novo pravilo serijala, i da ta podrška omogućuje plasman u naredni krug takmičenja. Klepićeva je potvrdila da je predviđeno 12 audicija a prije Prijedora, održane su one u Istočnom Sarajevu i u Trebinju. Naredna faza takmičenja počinje 14.maja kada će svi kandidati koji su izabrani među 12 najboljih imati određene zadatke da bi se plasirali za nastavak takmičenja, i da će tada će biti eliminisana četiri para. Projekat „Naš biznis“ RTRS realizuje iz pomoć Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredne komore Republike Srpske, Preduzetničkog centra Univerziteta u Banjaluci, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Inovacionog centra Banja Luka.

Comments are closed.