Prijedorska Boračka organizacija obilježila krsnu slavu

Služenjem parastosa u crkvi Svete Trojice u Prijedoru, polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje „Za krst časni“ i slavskim ručkom Boračka organizacija Prijedor danas je obilježila svoju krsnu slavu Svetog Dimitrija.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Prijedor Radovan Rajilić istakao je da rukovodstvo ove organizacije i u vrlo teškim socijalnim prilikama nastoji svojim radom pomoći svim boračkim kategorijama, prije svega porodicama poginilih boraca i ratnim vojnim invalidima, kako bi mogli da ostvare minimum prava koja im po zakonu o pravima boraca pripadaju.

„Slavu Boračke organizacije slavimo dugi niz godina i nadamo se da ćemo je tako proslavljati i ubuduće. U uslovima kada je i socijalna situacija u Republici Srpskoj i šire izuzetno složena i mi pokušavamo da kroz svoju aktivnost učinimo sve da obezbjedimo što bolji i što kvalitetniji život naše populacije“, kazao je Rajilić.

On je najavio da će Boračka organizacija opštine Prijedor u narednom periodu svoje aktivnosti usmjeriti na rješavanju statusnih problema kroz zakonska rješenja.

„U prošloj godini usvojeni su zakoni o pravima boraca i o PIO i ove godine insistiramo na dosljednoj implementaciji, kao i na poboljšanju određenih odredbi kroz uredbe, a to je, prije svega, povećanje osnovice po kojoj se isplaćuju boračka primanja, rješavanje stambenih i problema zapošljavanja kao najaktuelnijih problema boračke populacije“, naveo je Rajilić.

Slavskom ručku prisustvovao je veliki broj predstavnika mjesnih boračkih organizacija, ratnih vojnih invalida i organizacije porodica poginulih boraca.

Boračka organizacija u Prijedoru broji oko 10.000 boraca koji su uglavnom bili u redovima dviju prijedorskih brigada Vojske Republike Srpske i jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova RS.
SRNA

Comments are closed.