Prijedorska komunalna policija upozorava etažne vlasnike

Prijedor

Prijedorska komunalna policija pozvala je etažne vlasnike u stambenim zgradama da se pridržavaju Zakona o održavanju, odnosno obaveze osnivanja zajednice koja upravlja objektom i plaćanja troškova redovnog i investicionog održavanja zajedničkih dijelova.

“U posljednje vrijeme je konstatovana pojava da se etažni vlasnici ne pridržavaju Zakona o održavanju zgrada čime se direktno onemogućava održavanje stambenih zgrada”, saopštio je Odsjek komunalne policije grada Prijedora.

Svi etažni vlasnici su dužni za troškove održavanja i poboljšanja kvaliteta zgrade i stvaranje zajedničke rezerve plaćati najkasnije do 15. u mjesecu za tekući mjesec mjesečni iznos koji nemože biti manji od 0,20 KM po metru kvadratnom korisne površine.

U vršenju kontrole nad provođenjem ovog zakona i propisa donesenih na osnovu njega komunalna policija će u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzimati mjere i radnje.

Predstavnici etažnih vlasnika gdje su evidentne pojave suprotne Zakonu o održavanju zgrada potrebno je da se obrate u Odsjek komunalne policije grada Prijedora u Zanatskoj ulici ili na broj telefona 052/216-988.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.