Prijedorski ribnjak Saničani – radnici bez plate, riba bez hrane [video]

Prije sedam dana u emisiji „Pečat“ objavili smo priču o katasrofalnom stanju u prijedorskom ribnjaku „Saničani“, čiji je većinski vlasnik kontraverzni prnjavorski biznismen Radojica Ratkovac.

Ribe u ovom ribnjaku već duže vrijeme nemaju hranu, radnici rade bez plate, plaćenog prevoza i doprinosa.

Zbog dugovanja Poreska uprava blokirala je račune ribnjaka i pokrenuta je hipoteka. Radojica Ratkovac početkom mjeseca obećao je radnicima putem predstavnika sindikata isplatu pet zarađenih plata do 22. decembra.

Ništa drugo nisu ni očekivali radnici posrnulog prijedorskog ribnjaka „Saničani“. Priča o isplati pet zaostalih plata do 22. decembra ostala je pusto obećanje, kaže Dejan Krneta. „Na ruke“ su dobili tek jednu zarađenu platu.

Radojica Ratkovac danas nije odgovarao na telefonske pozive.

Upravnik ribnjaka „Saničani“ Aleksandar Tomić, ne negira teško stanje. Tačno je kaže, da ribu ne hrane, tačno je da nema ni izlova, ali Tomić tvrdi da će većinski vlasnik ispuniti obećano.

Međutim, ono što radnici znaju je da bi zbog zapuštenog održavanja ribnjaka, mogli da popuste nasipi između ribnjaka i dovodnih kanala. Slična situacija, što dokumentuju fotografijama dogodila se u Prijedoru prije više od godinu dana, na sreću bez posljedica.

Ko će kome na kraju biti kriv, ali i dužan – pitanje je bez odgovora. Јedno je sigurno, prijedorski ribari ne vjeruju više pričama o „zlatnoj ribici“, jer su kako kažu shvatili da je ovaj ribnjak već odavno postao lov u mutnom!

Autor: RTRS

Comments are closed.