Prijedorski Scontoprom planira proširenje kapaciteta: U novom pogonu posao za 70 radnika

Elizabeta Josipović, vlasnica i direktorica „Scontoproma“, fabrike za izradu namještaja i presvlaka za namještaj iz Prijedora, juče je potvrdila da je u prioritetu menadžmenta kompanije proširenje kapaciteta u fabrici za finalnu obradu drveta u Ključu, koja od septembra prošle godine posluje u okviru ove kompanije.
U otvaranje fabrike uloženo je više od četiri miliona maraka, a prije dvije sedmice još milion i po KM kreditnih sredstava.
– Riječ je o proširenju sušnih kapaciteta fabrike koja trenutno zapošljava 70 radnika. Ukoliko nastavimo proširenje pogona, mogli bismo zaposliti još 70 radnika, jer već imamo ugovore s „Ikeom“, dvije njemačke firme kojima izrađujemo krevete na sprat i stolice, kao i s engleskom kompanijom za koju radimo trpezarijske stolove. Očekujemo i kupca iz Malezije – kazala je Josipović i dodala da je u prioritetu fabrike pogon lakirnice, dodatno proširenje sušnih kapaciteta kao i nabavka mašina za izradu stolica.

Prosječna plata 500 maraka
„Scontoprom“ trenutno u četiri pogona u Prijedoru, Sanskom Mostu, Prnjavoru i Ključu zapošljava oko 550 radnika. Prosječna plata zaposlenih iznosi oko 500 maraka.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.