Prijedorski školarci i dalje na odmoru-Nema nastave ni ove sedmice

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odlučilo je danas da se zbog niske temperature i obilnih snježnih padavina nastava u osnovnim i srednjim školama ne izvodi ni ove sedmice, a o nastavku nastavnog procesa donijeće odluku u petak, 17. februara, prenose agencije.
Odluka je donesena na osnovu informacija sa terena o mogućnostima organizovanja dolaska učenika u škole, njihovoj bezbjednosti, mogućnostima zagrijavanja školskih prostorija, kao i vremenske prognoze za naredni period, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Uz konsultacije sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola, procijenjeno je da bi organizovanje nastave u nekim dijelovima Republike Srpske, posebno istočnom dijelu, bilo rizično po zdravlje i bezbjednost, prvenstveno učenika putnika.
– Ministarstvo će i dalje pratiti situaciju na terenu i u petak, 17. februara, donijeti odluku o nastavku nastavnog procesa o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost – navodi se u saopštenju.
To znači da ni oko 9000 učenika koji pohađaju prijedorske osnovne i srednje škole najmanje do narednog ponedjeljka neće sjesti u đačke klupe.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.