Prijedorski trgovi i ulice i dalje bez zvaničnih imena

Neimenovani trgovi i ulice u Prijedoru još uvijek nisu dobili svoje zvanične nazive, iako je Komisiju za sprovođenje postupka utvrđivanja grba opštine, promjene naziva pojedinih ulica te određivanja naziva neimenovanim ulicama u naseljima, Skupština opštine Prijedor osnovala još početkom 2009. godine.

Predsjednik ove komisije Milenko Radivojac potvrdio je da je komisija svoj prijedlog o imenovanju 188 ulica i trgova dostavila lokalnom parlamentu i da očekuje da će taj prijedlog doći na dnevni red ubrzo nakon konstituisanja Skupštine grada Prijedora.

„Komisija će Skupštini predložiti imenovanje neimenovanih ulica, dijeljenje naseljenih mjesta na cjeline i promjenu naziva ulica s obzirom na činjenicu da u gradu i u naseljenim mjestima ima više ulica istog naziva, kao i promjenu naziva ulica i trgova na osnovu inicijativa građana“, rekao je Radivojac.

Prema njegovim riječima, većina „bezimenih“ ulica nalazi se u takozvanim novim naseljima kao što su Aerodromsko naselje, Vrbice i Janjića pumpa.

„Ovdje govorimo samo o dodjeljivanju naziva ulicama koje ih do sada nisu imale. Sasvim drugi posao biće preimenovanje postojećih ulica i trgova, za šta postoje neke inicijative, ali se ova komisija njima nije bavila“, dodao je Radivojac.

Komisija je osnovana u februaru 2009. godine, ali se sa parlamentarnom procedurom čekalo da se na oktobarskim opštim izborima ne bi stvarala pometnja u biračkim spiskovima i u CIPS-u, kao i da se kraju privede procedura legalizacije bespravno izgrađenih objekata. Nakon toga stanovnici novih naselja dočekali su još jedne izbore, ovogodišnje lokalne, bez preciznih adresa.
Tekst – SRNA
Foto – arhiva

Comments are closed.