Prijem za najbolje ekipe prve pomoći na republičkom nivou

prvapomocnacelnik

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić upriličio je danas prijem za ekipe dvije prijedorske škole koje su pobijedile na republičkom takmičenju iz poznavanja prve pomoći i pokreta Crvenog krsta.

„Izuzetno mi je drago što su mladi ljudi zainteresovani za ovu djelatnost jer ovo je jedna podloga za volontere koji će se ubuduće baviti dobrovoljnim radom, i to ovim humanim, na korist naših sugrađana“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon prijema.

Predsjednik Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović podsjetio je da je ekipa Srednjoškolskog centra Prijedor osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz programa prve pomoći, a da je ekipa Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Prijedor osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz programa poznavanja pokreta Crvenog krsta.

„Pokazale su da naše škole, naš grad i naša organizacija prednjače u tim oblastima i iz godine u godinu ostvaruju znatne rezultate“, naveo je Veselinović. On je naglasio da je značaj sekcija prve pomoći i u tome šte se među tim mladim ljudima regrutuju budući volonteri.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.