Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

DSC06175_resize

Tradicionalnim prijemom za najbolje učenike prijedorskih osnovnih i srednjih škola danas su u gradu na Sani počele majske svečanosti – niz manifestacija kojima se obilježava 16. maj, Dan grada.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić je za 22 učenika uručio prigodne poklone i novčane nagrade od po 100 KM, ističući da je i to način da se podstaknu da još više bolje uče i da svoje znanje prenose na druge.

„Mi ovim kao grad pokazujemo da nam je najviše stalo do mladih i obrazovanih i do budućnosti, jer budućnost grada i Republike leži upravo na ovim najboljim učenicima“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je grad Prijedor od prestižnog britanskog dnevnika Fajnenšel tajms dobio priznanje kao četvrti grad budućnosti Evrope u okviru mikrogradova.

„Kada smo na tome radili, onda smo sigurno računali na učenike i na najbolje među njima. Čestitam i njima i njihovim nastavnicima i direktorima. Donose mnogo radosti građanima Prijedora i ponosni smo na uspjehe koje postižu“, poručio je Pavić.

DSC06181_resize

Majske svečanosti nastavljaju se večeras u 20.00 časova u Pozorištu Prijedor izvođenjem predstave Darka Cvijetića „Generacija bez kosti“.

Za sutra u 20.00 časova najavljena je izložba „Kozara spomenik slobode“ u Muzeju Kozare, a za petak, 13. maja, ulične trke i otvaranje dvodnevnog međunarodnog festivala horova „Zlatna vila“.

Druga šesnaestomajska biciklijada zakazana je za subotu, 14. maja, u 11.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice, a planinarski marš Malo Palančište – Kotlovača za nedjelju, 15. maja, u 9.00 časova odnosno s polaskom autobusa ispred Sportske dvorane „Mladost“ u 8.00 časova.

DSC06182_resize

U nedjelju u 20.00 časova u Galeriji `96 glumica Biljana Đurović igraće monodramu „Nadežda Petrović“ u pratećem programu Desetog festivala crteža i muzike, a od 21.30 časova na Trgu majora Zorana Karlice počinje koncert grupe „Miligram“.

Za ponedjeljak, 16. maja, predviđen je nastup mališana iz Dječijeg vrtića „Radost“ na platou ispred gradske uprave u 11.00 časova, zatim polaganje vijenaca na spomenik „Za krst časni“ i spomenik oslobodiocima grada, te u podne svečana akademija.

Dan grada 16. maj je datum kada je Prijedor 1942. godine prvi put oslobođen i kada je bio najveća slobodna teritorija u okupiranom dijelu Evrope.

Comments are closed.