Prijem za najmenadžera decenije Gorana Bojića: Ukloniti barijere u poslovanju domaćih firmi

srna-pavic-bojicGradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je danas da će lokalna vlast nastojati da otkloni sve barijere koje postoje u poslovanju domaćih firmi, a naročito ako te barijere postoje u odnosu sa domaćim subjektima.

„Nastojaćemo i ubuduće pružati podršku svim domaćim firmama i nastojećmo da im administracija bude partner, a ne prepreka“, kazao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa direktorom preduzeća „Elker Ljubija“ Goranom Bojićem kojeg je Direkcija Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope proglasila menadžerom decenije.

Pavić je podsjetio da je opština Prijedor novčano stimulisala zapošljavanje 20 radnika u „Elkeru“, istakavši da je daleko važnije to što firma jača ne samo brojem radnika nego i obimom proizvodnje i proširivanjem tržišta.

Direktor „Elkera“ Goran Bojić za iduću godinu najavio je akreditaciju visokonaponske laboratorije koja je regionalnog značaja jer će biti prva u Republici Srpskoj i BiH, naglasivši da je taj proces podržala lokalna administracija.

„Imamo punu podršku lokalne vlasti, a to očekujemo i od viših nivoa vlasti, da se preferira domaći proizvod u sistemu javnih nabavki u BiH na način da domaći proizvod mora imati prednost u odnosu na proizvode koji se, pod raznim izgovorima, uvoze i plasiraju na našem tržištu“, kazao je Bojić.

On je naglasio da „Elker“ očekuje da mu „Elektroprenos BiH“ bude strateški partner jer u tom velikom sistemu 95 odsto inventara je iz nekadašnjeg „Energoinvesta“, a „Elker“ upravo proizvodi sve ono što je nekada radio „Energoinvest“.

„Nećemo imati zadovoljavajući investicioni ciklus ukoliko se i dalje budu preferirali strani proizvodi koji su i po kvalitetu i po standardima koje ispunjavaju jednaki našima“, dodao je Bojić.

„Elker“ zapošljava stotinu radnika, a proizvodi visokonaponsku opremu za prenos i distribuciju električne energije kako za domaće, tako i za tržišta Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Hrvatske.

Osim Bojića, za najmenadžera decenije izabrani su i direktori „BH Telekoma“ i Zavoda za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo, Nedžad Rešidbegović i Faris Gavrankapetanović.

Za ovogodišnji izbor najmenadžera u BiH nominovano je 679 privrednika, a dodijeljeno je 25 nagrada.
SRNA

Comments are closed.