Prijem za predstavnike mjesnih zajednica: Prvi kontakt građana sa vlašću

srna-prijem za predstavnike savjeta mzGradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da su savjeti mjesnih zajednica važni organi u sistemu vlasti jer su praktično prvi do građana u hijerarhiji vlasti u lokalnim zajednicama, Republici Srpskoj i BiH.

„Zato im se mora posvetiti dužna pažnja i mi cijenimo njihov rad. Svi planovi i programi koji se u Prijedoru realizuju praktično su rezultat inicijativa savjeta mjesnih zajednica“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon prijema za predstavnike ovdašnjih mjesnih zajednica.

On je dodao da je logično da grad ne može realizovati sve zaprimljene zahtjeve jer su oni daleko veći do finansijskih mogućnosti budžeta, ali da jeste realizovan znatan dio i da je većina zadovoljna onim šta je urađeno i kako je urađeno.

„Predsjednici savjeta mjesnih zajednica su volonteri i nikakvu nadoknadu ne dobijaju za svoj rad. Motiviše ih želja za razvojem njihovih sredina i zaslužuju veliko poštovanje jer veliki dio svog ličnog vremena odvajaju za volonterski društevni rad“, dodao je Pavić.

Šef Službe za mjesne zajednice grada Prijedora Rade Aleksić istakao je izuzetno dobru saradnju gradonačelnika sa predstavnicima mjesnih zajednica, kao i činjenicu da je gradska vlast, uprkos krizi, uspjela da pozitivno riješi 300 od ukupno 443 zahtjeva sa terena.

Posljedica toga je, prema njegovim riječima, činjenica da je gotovo svako seosko igralište osvijetljeno i asfaltirano, da su renovirani gotovo svi domovi i sanirano oko 220 kilometara seoskih puteva, te da će mnoga sela uskoro imati riješeno pitanje vodosnabdijevanja.
SRNA

Comments are closed.