Prijem za prijedorske novinare: Mediji promovišu grad i pozitivne vrijednosti

prijem za novinare 1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da mediji učestvuju u jednoj pozitivnoj promociji grada, da prenose pozitivne vrijednosti i da građane informišu o onome šta se radi u ovom gradu.

„Mislim da ste vi izuzetno sretni ljudi jer ste rijetki novinari na koje ja kao gradonačelnik nikada nisam vršio nikakvu presiju da morate ovo pisati ili ono ne pisati niti da morate pisati ovako ili onako. To nisam nikada radio niti ću ikada raditi jer mene nikada ne brine pisanje medija, nego mi brine da se dešava nešto što nije dobro“, poručio je Pavić novinarima na prijemu organizovanom za medijske radnike.

prijem za novinare 2On je istakao da se u proteklih osam godina ovaj grad preobrazio i da je status grada ove godine zaslužio ne zato što je tako rekao zakon nego zato što su unutar ranije opštine izgrađene institucije koje su opštinu načinile gradom, kao što su sportski, kulturni, obrazovni, infrastrukturni i privredni sadržaji.

„Iduća godina, prema procjenama stručnjaka, biće takođe godina ekonomske i finansijske krize. Mi u Prijedoru na bitnim stvarima nećemo osjetiti krizu jer nećemo smanjiti davanja socijalnim kategorijama, budžetskim korisnicima, penzionerima, podsticajima poljoprivrednicima i preduzetnicima, sportu ni u kulturi“, naglasio je Pavić.

prijem za novinare 3On je dodao da očekuje i ubuduće obostrano dobru komunikaciju i saradnju sa „sedmom silom“.

„Ne smeta mi kada ukazujete na greške. Pravovremena i tačna informacija je vrlo bitno oružje u radu svake institucije, a naročito lokalne zajednice koja je velikim dijelom politička institucija“, zaključio je Pavić.

Direktor Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“ i potpredsjednik Udruženja lokalnih radio stanica Republike Srpske Zoran Sovilj rekao je da je ekonomska kriza na medije i kod nas i u svijetu uticala i više nego u mnogim drugim oblastima.

„To dovoljno potvrđuje pokazatelj da se naš lokalni medij u 2007. godini 80 odsto finansirao iz vlastitih prihoda, a 20 odsto iz budžeta lokalne zajednice, a u 2012. godini taj omjer je 40 odsto vlastiti prihodi, a 60 odsto budžet lokalne zajednice“, ilustrovao je Sovilj.

On je dodao da bi lokalne zajednice, kao osnivači, morali stati iza svojih medija na način kako to čini grad Prijedor.

„Za razliku od Prijedora, takvu podršku nemaju naše kolege iz lokalnih javnih emitera u Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Trebinju i Istočnom Sarajevu“, istakao je Sovilj.

Osim lokalnog javnog medija, u čijem sastavu djeluju Radio Prijedor, Televizija Prijedor i sedmične novine „Kozarski vjesnik“, u gradu na Sani djeluju dvije privatne radio stanice – Free radio i Esprit radio, dva lokalna internet portala – gradprijedor.com i prijedor24h.com, a dopisništva ili dopisnike imaju SRNA, RTRS, Glas Srpske, ONASA, Dnevni avaz, BH Radio 1, Vesti, Večernje novosti, Sportski žurnal, Press RS, EuroBlic, ATV, BN, Elta TV, NTV 101 Sanski Most i K3.
SRNA

Comments are closed.