Prijem za učesnike i sponzore CISV međunarodnog kampa

U subotu je u prijedorskom Domu penzionera održan prijem za učesnike i sponzore CISV kampa u Brezičanima koji je održan u avgustu ove godine. Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor i predsjednica CISV BiH-Prijedor je tom prilikom još jednom istakla značaj jednog ovakvog kampa za mlade iz Prijedora. „U prisustvu učesnika kampa, njihovih roditelja, gostiju iz Italije, naših sponzora kampa, radimo evaluaciju CISV kampa i dodjeljujemo diplome i zahvalnice našim prijateljima koji su pomogli njegovu organizaciju“, rekla je Pašalićeva istakavši da su djeca koja su učestvovala u kampu izrazila veliko zadovoljstvo naučenim i ostvarenim tokom njegovog trajanja.
„Mladi su učili jedni od drugih o toleranciji, kulturi, međusobnoj saradnji“, dodala je Pašalićeva. „CISV kamp u Brezičanima je održan u periodu od 5. do 20. avgusta ove godine a na njemu je učestvovalo 19 učesnika uzrasta od 15 do 17 godina iz BiH i Italije. Oni su tokom trajanja ovog međunarodnog kampa zajedno radili, igrali se, učili, družili se i živjeli“, potvrdila je Sanja Vukelja, direktorica kampa. Za realizaciju CISV kampa u Brezičani 2011 zaslužni su: načelnik opštine Prijedor Marko Pavić, predsjednica SO Prijedor dr. Azra Pašalić, Stanica javne bezbjednosti Prijedor, Centar za socijalni rad Prijedor, Osnovna škola „Jovan Cvijić“ Brezičani, CISV trento, Udruženje „Program“ Prijedor, DOO „Sconto-prom“, „Intesa San Paolo“ banka, Pekara „Aleksić“, MDM Travel, poslastičarnica „Oaza“, mesnica „Sedmica“ i STR „Sanja-M“.
CISV je nezavisna, nepolitička, dobrovoljna, volonterska organizacija koja promoviše mirovnu edukaciju i međukulturalnio prijateljstvo. Izgrađen je kao ugledna organizacija omladinske razmjene koja je od 1951. godine do danas vodila više od 4500 međunarodnih aktivnosti za više od 170 000 učesnika iz oko 100 zemalja. Svi članovi CISV-a su volonteri i za svoj rad ne primaju nikakvu naknadu. Organizacija CISV u Prijedoru postoji od 2003. godine. Od samog početka veliku odgovornost na sebe je preuzela dr. Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor koja je postala i predsjednica CISV BiH. Ove godine CISV BiH je i formalno postao dio svjetskog CISV-a.

Comments are closed.