Priključci na izvor Crno vrelo do kraja godine

vodoo

Mještani Omarske i okolnih mjesnih zajednica trebalo bi da do kraja godine budu priključeni na novi sistem vodosnabdijevanja koji zajednički grade gradovi Prijedor i Banjaluka na izvoru Crno vrelo, najavio je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

„Banjaluka je korisnik 60 odsto izvora Crno vrelo, a mi 40 odsto. Mi smo svoj dio poslova ugovorili i najveći dio je i odrađen. Banjaluka nije ugovorila svoj dio poslova, ali krajem prošle godine obezbijeđena su sredstva i mislim da neće biti poteškoća“, rekao je Pavić.

On je naveo da je u ovom projektu grad Prijedor završio prvu i drugu fazu i da će uskoro biti raspisan tender i za treću odnosno za priključke za kuće.

„Mislim da će najveći dio stanovništva dobiti vodu do kraja godine. Nema potrebe čekati da se sve završi nego, kako se bude jedno po jedno selo završavalo, korisnici se mogu priključivati jer će centralni vod biti izgrađen“, kazao je Pavić.

Govoreći o rekonstrukciji vodovodne mreže na području grada, prigradskih naselja i sela, on je podsjetio da su do sada završena naselja Lukavica i Kokin grad, da se rade Urije, Raškovac, Pećani, Ulica Vuka Karadžića i naselje kod Janjića pumpe, a da je dio poslova urađen i u Volaru, Cikotama i Čarakovu.

„Jedan od problema je što se ne smije pustiti velik pritisak u cjevovode jer su cijevi stare i popucale i upravo rekonstrukcija ide za tim da se promijene osnovni vodovi da bi se mogao pustiti jači pritisak, a time će se i poboljšati kvalitet vodosnabdijevanja“, dodao je Pavić.

Autor: SRNA

Comments are closed.