Prikupljeno 3.850 KM pomoći za dijete oboljelo od leukemije

vrtic radost-nove cijene 1

Radnici Dječijeg vrtića „Radodst“ Prijedor i roditelji djece koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu prikupili su 3.850 KM pomoći za liječenje djeteta koje je oboljelo od leukemije, rekla je danas Srni direktor ove predškolske ustanove Dušanka Božić.

„Dijete je sa majkom na liječenju u Beogradu i prema informacijama kojima raspolažemo, dobro reaguje na terapije. Prikupljenu pomoć uplatili smo na račun majke“, kazala je Božićeva.

Ona je podsjetila da je akcija trajala od 30. marta do juče, a da se naknadno javilo još roditelja i firmi zainteresovanih da daju svoje novčane priloge.

„U našoj akciji učestvovali su svi vrtići – i Omarska i Kozarac i objekti na području grada Prijedora, a na inicijativu majke koja je član Savjeta roditelja, a dolazi iz Kozarca, u akciji su učestvovali i radnici i rukovodstvo tamošnje firme `Austronet` koji su svoje donacije uplatili takođe na račun majke oboljelog djeteta“, nevale je Božićeva.

Ona je dodala da je u pitanju bolest kod koje liječenje traje dugo i da će se, bude li potrebe, ponovo organizovati slične akcije, ako ne i među roditeljima, a ono među radnicima vrtića.

Humanitarnu akciju inicirali su vaspitači oboljelog djeteta, a podržali stručno vijeće i savjet roditelja Dječijeg vrtića „Radost“.

Sličnu akciju Dječiji vrtić „Radost“ organizovao je u jesen 2013. na inicijativu samih roditelja za liječenje dječaka s više dijagnoza koji je potom operisan u Zagrebu i uspješno izliječen. Uoči složene operacije na mozgu, vaspitna grupa koju je dječak pohađao organizovala je priredbu u čast bolesnog drugara, a osim solidarnog prikupljanja novca među roditeljima, akciji su se odazvale i neke prijedorske firme, poput „Bosnamontaže“.

Autor: SRNA

Comments are closed.