Pripreme za Badnji dan: Aranžmani od jedne do deset maraka – FOTO

srna-predbozicna ponuda 1Na ulicama Prijedora božićni aranžmani prodaju se po cijenama od jedne do 10 KM, a svi prodavci slažu se da je ponuda veća, a potražnja manja nego prethodnih godina.

Božićne aranžmane uobičajeno čine postolje od drveta u obliku panja, pšenica, orasi, svijeća ukrašena srpskom trobojkom, grančice badnjaka, slama i mandarina. Najjeftinija je sama pšenica, a najskuplji su aranžmani koji imaju sve navedeno i tri svijeće umjesto jedne.

srna-predbozicna ponuda 3Većina prodavaca, koji su na ulicama već nekoliko dana, kaže da prodaja ide slabo i zbog velike konkurencije i zbog opšte besparice, iako su cijene robe koju prodaju jednake prošlogodišnjima.

Snježana Bursać jedna je od rijetkih zadovoljnih prodavaca. Prodala je većinu od 50 izloženih aranžmana koje je napravila zajedno sa kćerkom.

srna-predbozicna ponuda 2„Ponudile smo aranžmane nešto drugačije od uobičajenih, a ipak u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika. Obogatili smo ih suvim biljem, suvim voćem, suvim cvijećem, bosiljkom, lavandom, suvim smokvama, suvim maslinama, šišarkama, dekoracijama od slame, šljokicama i dekorativnim zlatnim ili srebrnim sjajem“, kazala je Bursaćeva Srni.

Božićni aranžmani prodaju se na zelenoj pijaci na Pećanima, na gradskoj tržnici i na štandovima na malom gradskom trgu za šta prodavci imaju odobrenje gradske uprave.

Za prodaju na mjestima za koja ne postoji odobrenje, komunalna policija kažnjava prodavce najnižom propisanom kaznom od 50 KM.
SRNA
srna-predbozicna ponuda 4 srna-predbozicna ponuda 5 srna-predbozicna ponuda 6

Comments are closed.