Privremena obustava proizvodnje i otpreme željezne rude

Foto: Jaromír Chalabala – 500px.com

U rudniku „Arselor Mital Prijedor“ će od 20 do 30. avgusta biti obustavljena proizvodnja i otprema željezne rude zbog remonta u željezari „Arselor Mital Zenica“ i umanjenog zahtjeva za isporukom željezne rude, saopšteno je danas iz ove kompanije.

„U vrijeme obustave proizvodnje radnici će koristiti godišnji odmor za 2020. godinu ili će biti upućeni na čekanje, a u skladu sa ugovorom o radu i opštim aktima Društva“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je „Arselor Mital Zenica“ dostavila zahtjev za isporuku 150.000 tona željezne rude iz LJubije u toku četvrtog kvartala, da bi bila izvršena određena testiranja u visokim pećima.

„U skladu sa tim, obratili smo se nadležnim organima vlasti radi pribavljanja odobrenja, te bismo, u slučaju pozitivnog odgovora, angažovali radnike i strojeve. Očekujemo od Vlade Republike Srpske i nadležnog ministarstva punu podršku za realizaciju ovog projekta, koji je šansa da se dobije potpun uvid u mogućnost industrijske primjene ljubijske rude miješanjem sa rudom iz Omarske, te da se time stvori potencijalna situacija za dalji razvoj rudarstva u Prijedoru“, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA

Comments are closed.