Probni popis stanovništva u centru Prijedora i u Omarskoj

Probni popis stanovništva u Prijedoru obaviće se u centru grada i u Omarskoj, potvrdio je Srni predsjednik Gradske popisne komisije Prijedor Rade Aleksić.

„U oba popisna područja obuhvatićemo po stotinu domaćinstava, a ovaj posao obaviće dva popisivača i jedan instruktor koji su dužni da prilikom dolaska u domaćinstvo pokažu akreditacije“, kazao je Aleksić.

Popisnica koja tretira lica ima 45 pitanja, popisnica koja tretira stanove i domaćinstva ima 36 pitanja, a svi podaci biće zaštićeni.

Odgovore na pitanja daje član domaćinstva koji može dati relevantne odgovore, dok za djecu mlađu od 15 godina podatke daju roditelji ili staratelji.

Osim u Prijedoru, probni popis u Republici Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i Palama.

U ovih 15 lokalnih zajednica biće 21 popisni krug sa ukupno 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

U Federaciji BiH probni popis biće proveden u 19 opština ili 33 popisna kruga kojim će biti obuhvaćeno oko 3.000 domaćinstava ili 9.000 stanovnika, kao i šest popisnih krugova u Brčko distriktu.

Probni popis trajaće do 29. oktobra.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.