Prodaja “Ljubije”: Zotov došao na pres konferenciju sindikalaca

U Banjaluci je u 11:00 časova počela konferencija za novinare predstavnika sindikalnih organizacija “Arselor Mital” iz Prijedora i Zenice, na kojoj se govori o privatizaciji državnog kapitala u Rudniku željezne rude Ljubija Prijedor.

Na konferenciji se pojavio i direktor kompanije “Izraeli investment grup” Evgenij Zotov i, kako javlja novinar ATV-a, u toku je rasprava usred pres konferencije. Predstavnici sindikata su naklonjeniji prodaji “Ljubije” kompaniji “ArcelorMittal”.

Podjećamo, Vlada Republike Srpske odlučila je da za 92 miliona KM proda 64,99 odsto državnog kapitala u Rudniku željezne rude (RŽR) Ljubija kompaniji “Israeli Investment Group”,

Odluka o prodaji RŽR Ljubija “Israeli Investment Groupu” donesena je jer je njihova ponuda bila za više od 28 miliona KM veća u odnosu na 63,6 miliona KM koliko je ponudio “ArcelorMittal” koji već godinama eksploatiše rudnik u Ljubiji. Prvobitne ponude “Israeli Investment Groupa” i “ArcelorMittala” iznosile su 53 miliona KM, odnosno 29 miliona KM, a nakon toga samo su povećavane.

Autor: ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.