Prodajna izložba Udruženja „Nada“

udruzenjenada

U prijedorskom Pozorištu danas je otvorena prodajna izložba ručnih radova članica Udruženja „Nada“, koji su proizvod nedavno završenog projekta „Ekonomsko osnaživanje žena“.

Korisnice ovog projekta, koji je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, imale su edukaciju o prikupljanju ljekovitog i aromantičnog bilja, kurseve krojenja i šivanja, slikanja na svili, izrade nakita, marketinga i prodaje, te obuke na računarima.

Rada Karajica, predsjednica Udruženja žena „Nada“, istakla je da je edukaciju prošlo 50 žena koje su kroz ovaj projekat imale mogućnost zajedničkog druženja, odlaska u prirodu i na izlete.

Edukatori ovog projekta kažu da su polaznice kurseva izrazile veliko interesovanje da nauče nešto novo, od čega bi sutra mogle imati materijalnu korist.

U Udruženju „Nada“ ističu da je ovaj projekat direktno uticao na ekonomsko osamostaljivanje grupe žena i polaznika, dajući im mogućnost da za sebe osiguraju dio finansijskih sredstava, čime mogu doprinijeti povećanju kućnog budžeta.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.