Profesorka Zora Džimrić posetila majku heroja Jelenu Trikić – Razredna ohrabrila bivšu učenicu

Zora Džimrić, profesorka srpskog jezika i književnosti Srednje ugostiteljsko-ekonomske škole u Prijedoru, posetila je svoju bivšu učenicu Jelenu Trikić (32), majku-heroja koja je žrtvujući sopstveno zdravlje rodila dete.

Ovu devojku, koja se u Kliničkom centru „Banjaluka“ još bori za život protiv opakog tumora na mozgu, obišli su i Dragomir Džimrić, njen nekadašnji nastavnik nemačkog jezika i književnosti, i Dragana Glamočanin, koja joj je predavala prava.

– Mnogo se obradovala, a s njom, njenom majkom Milkicom i mužem Goranom proveli smo više od sat i po. Medicinske sestre tvrde da se odlično drži i da je potpuno svesna svog stanja, a saznali smo i da neće biti operisana. To bi joj više štetilo nego koristilo, pa će ići na zračenje. Takođe, biće prebačena na drugi sprat da bude bliže sinu Nikoli. Ima jaku volju i moral što se moglo videti i po njenoj reakciji kada je majci zadrhtao glas, a ona joj rekla: „Majko, jesmo li rekli da nema plakanja“ – prenosi Jelenina bivša razredna.

Ona navodi da je kontaktirala s mnogim Jeleninim drugovima iz nekadašnjeg razreda, koji su pokazali želju da je posete i pomognu u skladu s mogućnostima.

– Svaka pomoć će joj dobro doći jer je njena porodica u nezavidnom materijalnom stanju. A obećala sam joj i da ću doći na babinje kada se oporavi i izađe iz bolnice. Naravno, svi bivši predavači i sadašnje osoblje škole poželeli su joj dobro zdravlje i poručili da se ne predaje – kaže Džimrićeva.

Svi koji žele da pomognu lečenje ove hrabre mlade majke novac mogu uplatiti na žiro račun NLB Razvojna banka Banjaluka 562-099-810-914-3264, a devizne priloge na račun: NLB Razvojna banka Banjaluka-14752561 (SWIFT BIC: RAZBBA22, IBAN: BA395620998109143361) na ime majke Milkice Trikić, za lečenje Jelene Trikić.
Press RS

Comments are closed.