Projekat „Mali turisti Prijedora“ od 3. do 10. maja

prijedor

Turistička organizacija grada Prijedora realizovaće od 3. do 10. maja projekat „Mali turisti Prijedora“ u okviru kojeg će djeca predškolskog uzrasta posjetiti turističke lokacije u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Turističke organizacije Amira Ganić rekla je Srni da je riječ o jedinstvenom projektu u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja, koji je namijenjen najmlađim Prijedorčanima.

„Djeca će posjetiti nekoliko turističkih lokacija grada Prijedora, te se na zanimljiv i interaktivan način upoznati i naučiti nešto više o našem materijalnom i nematerijalnom nasljeđu i sredini u kojoj žive“, kaže Ganićeva.

Mali turisti posjetiće Muzej Kozare, Spomen-kuću porodice Stojanović, Narodnu biblioteku „Ćirilo i Metodije“, Galeriju `96, Bioskop Kozara i Pozorište.

„Djeca će tokom posjeta ovim ustanovama vidjeti kako se čuvaju knjige u biblioteci, kako nastaju predstave i lutke, te naučiti kako se ponaša u muzeju i šta mogu tu da vide, šta je mural i kako nastaje, šta radi galerija, šta je nošnja“, rekla je Ganićeva.

Projekat „Mali turisti Prijedora“ ima za cilj da kroz zanimljivu turističku turu koju će voditi animator/glumac Zorica Jojić, postavi temelj za buduće turističke ture namijenjene promociji destinacija na domaćem tržištu.

U ovom projektu, koji će biti realizovan u saradnji sa Dječijim vrtićem „Radost“ iz Prijedora, učestvovaće 140 djece, koja će biti podijeljena u pet grupa.

„Svakom učesniku ćemo obezbijediti majicu, turistički pasoš, razglednicu i suvenir, a nakon toga bi bila organizovana izložba `Mali turisti Prijedora` kojom će se mališani predstaviti ispred gradske uprave na manifestaciji povodom Dana grada – 16. maja“, istakla je Ganićeva.

Ovaj projekat je planiran Programom rada Turističke organizacije grada Prijedora i Turističke organizacije Republike Srpske.

Autor: SRNA

Comments are closed.