Promocija biciklističke rute Kozara

Agencija „PREDA-PD“ i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, zajedno s partnerima iz BiH i Hrvatske organizuju promociju biciklističke rute „Kozara“ (Mrakovica-Moštanica-Kozarska Dubica) u BiH i biciklističkih ruta u Parku prirode Lonjsko polje u Hrvatskoj.

Spomenute biciklističke rute su uređene i označene u zajedničkom projektu prekogranične saradnje „Biciklom za turizam bez granica“, koji se finansira iz fonda IPA, komponenta II.

U petak, 14. septembra 2012. godine organizujemo Demo turu u okviru koje će se održati biciklistička vožnja od Mrakovice (NP Kozara/BiH) do Plesma (PP Lonjsko Polje/CRO) prema dnevnom redu u nastavku ovog poziva. Organizacija ove manifestacije ima za cilj jačanje konkurentnosti prekograničnog područja uvođenjem nove turističke ponude NP Kozara i same regije, te povezivanje na postojeće i nove biciklističke rute u Hrvatskoj i u Europi (Euro velo mreže biciklističkih ruta Europe).

Ukoliko ste zainteresovani za učešće molimo Vas da nam dostavite popunjeni obrazac za prijavu ne kasnije od 7.9.2012. godine.

Popunjeni obrasci za učesnike iz Hrvatske se dostavljaju na adresu elektronske pošte simora@simora.hr ili faks: 044/544-206, a za učesnike iz BiH na adresu elektronske pošte office@preda.rs.ba ili na faks 052/241-601.

Obrazac možete pronaći ovdje .

Program možete pronaći ovdje .

BIKE4TWF

Comments are closed.