Promovisan letak dobrodošlice za dijasporu

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predsjednik Skupštine grada Ajdin Mešić i zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor Stevo Tomčić promovisali su danas letak dobrodošlice Prijedorčanima koji žive u inostranstvu i koji godišnji odmor provode u svom rodnom gradu.

Promotivni letak, koji će od danas biti dijeljen građanima koji dolaze u šalter salu Gradske uprave i na info pultu u zgradi policije, dio je aktivnosti Foruma za bezbjednost grada na realizaciji „Plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Prijedora za period 2017-2021. godine“.

Đaković je istakao da je ovo promotivni materijal koji sadrži niz korisnih informacija za građane kako bi svoj godišnji odmor što manje provodili na šalterima, a više sa svojim porodicama.

„Simbolično smo željeli da im poželimo dobrodošlicu i da želimo da zajedno sa građanima Prijedora šire pozitivnu energiju, a nadamo se da smo na ovaj način olakšali građanima taj posao, a ujedno nam je želja da svim građanima obezbijedimo mirne uslove odmora“, rekao je Đaković.

Promotivni materijal, koji je izradila Gradska uprava Prijedor, sadrži osnovne informacije koje građanima mogu pomoći prilikom ostvarivanja svojih prava u pogledu podnošenja zahtjeva za određenu dokumentaciju ili izdavanje ličnih dokumenata, kao i tekst dobrodošlice.

Predsjednik Skupštine grada Ajdin Mešić je dobrodošlicu poželio i u ime skupštine te poželio da ugodno provedu godišnji odmor u gradu.

„Našim sugrađanima i prijateljima želim da se osjećaju slobodno i prijatno u našem gradu i da nam se uvijek rado vraćaju“, poručio je Mešić.

Zamjenik načelnika PU Prijedor Stevo Tomčić rekao je da je ovo doba godine kada policija provodi niz preventivno represivnih aktivnosti koje su isključivo usmjerene na održavanje povoljnog stanja bezbjednosti.

„Ovo je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje ova uprava preduzima u partnerskom odnosu sa lokalnom zajednicom i nadamo se da će ovo pismo dobrodošlice dati željene efekte, a to je da se svako od nas ponaša u skladu sa pozitivnim propisima i time da lični doprinos stanju lične bezbjednosti u gradu“, rekao je Tomčić.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.