Proradio „pauk“ u Prijedoru

2014-12-09_pauk

U Prijedoru je danas s radom počela „pauk“ služba nakon šest godina pauze.

Sekretar Auto-moto društva (AMD) Prijedor Mirko Brkić rekao je Srni da je prvog dana rada do podneva „pauk“ već intervenisao tri puta na užem području grada.

„Nepropisno parkirana vozila premještamo isključivo po nalogu ovlaštenih lica policije ili komunalne policije. Ne radimo po pozivu građana, ali građani se mogu obratiti policiji ili komunalnoj policiji, a oni nama“, naveo je Brkić.

Prema njegovim riječima, AMD Prijedor vršiće usluge premještanja nepropisno parkiranih vozila na području grada Prijedora i opštine Kozarska Dubica.

„Očekujemo i saglasnost iz opština Kostajnica i Novi Grad gdje je još potrebno pronaći odgovarajući prostor na koji će se premještati nepropisno parkirana vozila“, dodao je Brkić.

Vozač kojem „pauk“ pokupi vozilo na udaljenosti do dva kilometra od AMD Prijedor plaćaće 40 KM, od dva do deset kilometara 60 KM, a na udaljenosti većoj od deset kilometara 90 KM.

Ako pauk započne podizanje nepropisno parkiranog vozila, a vozač se pojavi, za 30 KM može dobiti svoje vozilo nazad. Cijena ležarine vozila je 10 KM po danu.

Autor: SRNA – mondo.ba

Comments are closed.