Protekli vikend zbog alkohola izrečena 31 mjera zabrane upravljanja vozilom

Tokom proteklog vikenda, na području Policijske uprave Prijedor, policijski službenici realizovali su regionalnu akciju „Pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola“.

U toku akcije ukupno je kontrolisan 501 učesnik u saobraćaju, a sankcije su izrečene za 161 učesnika ili za 32,13 % kontrolisanih.

Ukupno su alkotestirana 434 vozača od kojih je 66 vozača ili 15,20% sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Prema 9 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, od čega 8 zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg i 1 vozač zbog odbijanja alkotestiranja. Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečena je 31 zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima, od čega je 9 zaštitnih mjera u trajanju od 2 mjeseca. Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 40 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.