Prvačića više nego lani

prvacici

Danas je počela nova školska godina. U Republici Srpskoj u prvi razred osnovne škole upisano je 10.422 učenika. Ove godine u školske klupe u Prijedoru prvi put je sjelo 606 prvačića, što je za 20 prvačića više nego u protekloj školskoj godini.

– Svih 17 osnovnih škola na području grada Prijedora i opštine Oštra Luka spremno su dočekale početak nove školske godine – rekao je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola grada Prijedora i opštine Oštra Luka Stevica Džogazović.

Nastava je danas počela i u novoizgrađenom objektu područne škole „Dositej Obradović“ u prijedorskom naselju Tukovi. U ovoj školi nastavu pohađa 53 osnovaca.

Prvog dana nastave učenici su se uglavnom upoznali sa rasporedom časova i udženicima koje će koristiti tokom školske godine. Vlada Republike Srpske u novoj školskoj godini obezbijedila je besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2015/2016. godinu propisano je da nastava u prvom polugodištu bude završena 31. decembra. Nastava u drugom polugodištu počinje 25. januara i završava se 17. juna za učenike osnovnih škola, izuzev nastave za učenike devetog razreda koja se završava 3. juna.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.