Prvi rođendan prvog privatnog vrtića [video]

img_0920

Prvi rođendan danas je proslavio vrtić „Miki i Mini“, prva, i trenutno jedina, privatna ustanova ove vrste u našem gradu.

Vrtićem su zadovoljni svi, počevši od roditelja, vlasnika, ali, što je najvažnije, i oni zbog kojih vrtić i postoji, a to su djeca.

img_0908

38 mališana, koliko ih boravi u ovom vrtiću, rođendan je proslavilo na njima svojstven način.

U kostimima zmajeva, vila, superjunaka i drugih likova iz mašte, oni su uživali u svijetu magije koji je svojim trikovima oživio mađioničar, a tu je bila i nezaobilazna rođendanska torta.

img_0910

Ponosna na prvu godinu rada je i Aleksandra Malenčić, vlasnica ovog vrtića. Kako kaže, nije lako biti prvi u nečemu, ali uz mnogo rada i volje, sve poteškoće su prevaziđene.

img_0911

– Ljudima je to u početku bilo neobično, ideja privatnog vrtića, ali s vremenom smo naišli na odobravanjima i dobili podršku roditelja ali i Gradske uprave, i na tome im se zahvaljujemo – navela je Malenčićeva.

img_0925

Radno vrijeme vrtića je od 06:30 do 17 časova, s tim da u tom periodu roditelji mogu da ostave ili dođu po dijete kad njima to odgovara. U planu su i neki novi sadržaji, pa bi se od naredne godine radno vrijeme moglo produžiti do 20 časova, a sa radom će početi i zabavište.

img_0928

Ono što roditelje najviše zanima jeste cijena. Cijelodnevni boravak košta 220 KM, a tu su obuhvaćena četiri obroka, paketići, izleti, posjete itd.

Dogovara se i saradnja sa privatnim vrtićima u Banja Luci, kako bi se ostvarilo druženje djece iz ova dva grada.

Autor: Z.J. – Kozarski vjesnik
Foto: Dragan Stojnić Giga

Comments are closed.