Psi lutalice nasrnuli na stado ovaca u Prijedoru

Čopor pasa lutalica prekjučer ujutro je u Gornjoj Puharskoj kod Prijedora nasrnuo na stado od 15-tak ovaca Dževada Delkića koje su bile na ispaši u neposrednoj blizini kuće i tora ograđenog armaturnom mrežom. Napad krvoločnih pasa lutalica Dževada je skupo koštao, jer su jednu ovcu psi rastrgali i oglodali do kosti, a četiri izgrizli.
– Šteta je najmanje hiljadu maraka, bio sam šokiran prizorom. Ovo nije prvi napad pasa lutalica, jer je nedavno i komšija Meho Zenkić ostao bez 14 ovaca koje su psi lutalice bukvalno rastrgali. Živimo u strahu, naročito zbog djece, koju zbog pasa lutalica redovno vozimo do škole i nazad – kaže Delkić i dodaje da je, osim policije, u Gornju Puharsku stigla i šintorska služba.
U „Komunalnim uslugama“ jučer su nam rekli da šintorska služba djeluje na užem području grada, a kada je riječ o rubnim dijelovima općine, uglavnom po pozivu policije ili nekog od nadležnih. Tada se psi lutalice sklanjaju s ceste i odvoze do azila za pse koji se nalazi na deponiji Kurevo kod Prijedora.
Dnevni avaz

Comments are closed.