Računi stižu, a vode ni za lijeka

Na adresu porodice Baltić iz Trnopolja stigao je račun za vodu od hiljadu maraka što možda ne bi bilo čudno da nije riječ o periodu kada ovo, kao ni većina domaćinstava pomenute mjesne zajednice, Omarske i Kozarca nisu imali vodu.
– Do skoro smo imali samo tri mjeseca vodu godišnje. Samo mi znamo kako smo se snalazili da bismo normalno živjeli. I kad nisu bile suve slavine, voda je bila mutna kao s potoka. Da je voda bila za piće svakako bih je platio, a ovako ništa od toga – kaže Rajko Baltić.
Hakija Elezović, koji stanuje u blizini Baltića dobio je račun za vodu od 1.250 maraka. Ovaj iznos ne bi moglo da podmiri ni pet njegovih penzija. Ne bi se, kaže, bunio zbog ovolikog iznosa da je vode bilo.
– Dug niti mogu niti hoću da platim. Voljan sam da izmirim deset odsto ove sume, a ostalo ne. Sve te godine bez vode sam se snalazio, tako sam i bunar iskopao – kaže Elezović.
Mještani potvrđuju da su visoke račune dobile i komšije iz inostranstva koje u ovom naselju provode petnaestak dana godišnje.
Iz prijedorskog „Vodovoda“ tvrde da su račune napravili na osnovu vodomjera i paušalnih obračuna, te da će uskoro popisati potrošače sa spornog područja.
– Poslije toga naše ekipe će početi zamjenu vodomjera. Otpisaćemo dio duga, utvrditi realno preostala dugovanja te ponuditi svim potrošačima da otplaćuju naša potraživanja putem reprograma – rekao je direktor „Vodovoda“ Vlado Reljić.
Mještani Trnopolja ističu da se ne plaše tužbi i da ni marke neće platiti za period kad su bili bez vode.
Glas Srpske

Comments are closed.