Radio-klub „Kozara“ dobio nove prostorije

Radio-klubu „Kozara“ Prijedor je nove prostorije u društvenom domu u Malom Palančištu dodijelila prijedorska Gradska uprava sa kojom godinama uspješno sarađuju.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji ih je sinoć posjetio u novim prostorijama, rekao je da je uloga radio-amatera veoma značajna, što je posebno došlo do izražaja tokom poplava 2014. i kasnije 2019, kao i tokom raznih gradskih manifestacija.

On je dodao da njihov rad ne iziskuje previše sredstava za rad.

„Ali, oni ovaj posao rade sa mnogo ljubavi i volje“, istakao je Đaković.

Predsjednik Radio-kluba „Kozara“ Ognjen Vukić rekao je da je Klub osnovan 1954. godine, da ima 40 aktivnih članova i da je prepoznatljiv u svijetu radio-amaterizma daleko izvan granica BiH.

On je istakao da su zahvalni za pomoć i da je saradnja sa Gradskom upravom Prijedor za primjer.

„Na poziv gradskih vlasti, vatrogasaca i civilne zaštite uvijek se odazivamo i nastojimo da olakšamo komunikaciju u svim vanrednim, ali i redovnim situacijama“, naglasio je Vukić.

Članovi Radio-kluba „Kozara“ iz Prijedora izumili su ultrazvučni senzor za mjerenje vodostaja, koji je znatno doprinio informisanosti građana u vrijeme poplava 2014. godine na ovom području.

Pomoću ovog senzora Prijedorčani su mogli svakog minuta da znaju koliki je vodostaj Sane, zbog čega je u vrijeme poplava sajt Radio-kluba „Kozara“ imao rekordnu posjećenost.

Izvor: SRNA

Comments are closed.