Radionica smijeha danas u Ljubiji

Radionica smijeha (Officina del sorriso)
Mjesto: Fiskulturna sala OŠ “Mladen Stojanović” Ljubija
Datum: 15. oktobar 2012. godine (ponedjeljak)
Vrijeme: 12:00 časova

Projekat “Radionica smijeha” realizuje se još od 2006. godine na inicijativu Teatra per Kazo di Nago (Teatro per Caso di Nago) iz Trenta u saradnji sa Udruženjem Merkurio (Mercurio) iz mjesta Riva del Garda..

U prethodnim godinama projektom su realizovane različite aktivnosti i radionice iz oblasti umjetnosti na otvorenom, kao što su: pozorište, ples, fotografija, multimedija, slikarstvo, ručni radovi isl, koje su bile namjenjene uglavnom mladima koji žive u siromašnim četvrtima Indije.

Za razliku od prethodnih godina, u 2012. godini pozorišna trupa iz Italije planira realizovati turneju, zasnovanu na principima umjetničke solidarnosti, koja će se sastojati od različitih umjetničkih radionica i performansi, namijenjenim djeci i mladima.

Turneja će trajati od 14. oktobra do 20. novembra 2012. godine, a pored Prijedora grupa će se predstaviti još i u Kraljevu, Peći, Gruziji i Jermeniji, koja je i krajnja destinacija ove petočlane putujuće družine.

Osnovni ciljevi projekta su: animiranje lokalnog stanovništva za širenje pozitivne energije korištenjem univerzalnog jezika umjetnosti, stimulisanje razmjene iskustava, multikulturalnosti kao bogatstva, socijalne integracije kroz umjetnost, uključivanje lokalnih volonterskih organizacija u projekat i podsticanje njihove vidljivosti i prepoznatljivosti u lokalnoj zajednici, kao i njihovog umrežavanja sa drugim volonterskim organizacijama s ciljem realizacije eventualnih budućih zajedničkih projekata.

Projekat “Radionica smijeha 2012 podržavaju Udruženje Trentino con i Balcani iz Trenta, Cassa rurale Alto Garda i Opština Arco/Arko (Trentino).
ALD Prijedor

Comments are closed.