Raspisan tender za projektovanje autoputa Banjaluka-Prijedor – Rok za dostavu ponuda 19. septembar

Foto: Ilustracija – Val Thoermer –
shutterstock.com

Banjalučka firma Everit, glavni pregovarač na projektovanju i izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor raspisala je tender za istraživačke radove i projektovanje budućeg autoputa na sjeveru Republike Srpske.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, izabrani projektant je dužan da izvrši slijedeće stavke: kompletna geološka istraživanja, kao i ukupan geodetski posao, zatim idejno rješenje, glavni projekat, detaljni projekat, plan eksproprijacije zemljišta, studiju izvodljivosti, lokacijske uslove, građevinske dozvole.

Takođe, od projektanta se traži i saradnja sa kolegama koji rade na Procjeni uticaja na životnu sredinu, saradnja sa projektantima tokom izmjena koje se budu dešavale u projektovanju, kompletiranje prijave i njena dostava Vladi RS na vrijeme, kao i to da dokumentacija bude odobrena od Vlade RS.

Početkom decembra 2019. izabrani projektant je dužan da završi studiju izvodljivosti, idejno rješenje i da Vladi RS dostavu svu potrebnu tehničku dokumentaciju o lokacijskim uslovima. Početkom decembra 2020. projektant mora završiti glavni projekat i pripremiti dokumentaciju kako bi se od relevantnih institucija RS dobila dozvola za građenje.

Predviđeno je da autoput Banjaluka-Prijedor bude dug 42,2 kilometra, sa po dvije trake u oba smjera, sa tri naplatne rampe, 3 nadvožnjaka i servisnim centrom.

Krajnji rok za dostavu ponuda je 19. septembra u 11 časova. Više informacija možete pogledatiu OVDJE.

Finansiranje ovog autoputa je obezbijedila China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group, koja je u Banjaluci registrovala predstavništvo SDHS-CSI BH koje je sa Vladom RS potpisalo koncesioni ugovor o finansiraju i izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor. SDHS-CSI BH je dala povjerenje firmi Everit da bude glavni pregovarač u izboru projektanta.

Izvor: eKapija.ba

Comments are closed.