Raspisani javni konkursi za prijavljivanje projekata

Prijedor

Grad Prijedor raspisao je danas javne konkurse za izbor najpovoljnijih projekta nevladinih i omladinskih organizacija u ovoj godini.

Kao i lani, iz budžeta grada za projekte nevladinih organizacima namijenjeno je 65.000 KM, a za projekte omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih 47.000 KM.

Nevladine organizacije mogu konkuristai projektima iz oblasti zapošljavanja, poljoprivrede, privrede, turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, ekologije, ljudskih prava, jačanja demokratskog društva i razvoja sporta.

U oblasti poboljšanja pomožaja mladih finansiraće se ili sufinansirati projekti koji doprinose većem učešću mladih u društvenom životu, kreativnom izražavanju mladih kroz kulturni rad i različite oblike umjetnosti, promovisanju odgovornog odnosa prema prirodi, promovisanju volonterizma i poboljšanju položaja mladih u ruralnim sredinama.

Informacije i prijavni obrasci dostupni su na veb stranici www.prijedorgrad.org i u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Javni konkursi objavljeni su u današnjem izdanju lokalnih novina „Kozarski vjesnik“ i na zvaničnoj internet stranici grada, a otvoreni su 15 dana.

Autor: SRNA

Comments are closed.