Reciklaža fiskalnih računa na štetu države

fiskalniracun

U jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru moguće je da ćete uz naručeno piće dobiti fiskalni račun star nekoliko sati ili čak dana, što navodi na sumnju u regularno evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa.

Radnici tog lokala uredno čuvaju račune koje gosti ostave na stolu i kada neki naredni gost naruči isto piće, donesu stari račun koji raniji gost nije uzeo.

Tako se dešava da za jednu narudžbu obavljenu za jednim stolom i u isto vrijeme radnici donesu ne jedan zajednički račun nego više pojedinačnih, za svako piće ponaosob. Na tim računima vidljivo je da su bili presovani, za razliku od urolanih računa kakvi obično izlaze iz fiskalnih kasa.

U Poreskoj upravi Republike Srpske Srni je danas rečeno da su pojačane kontrole izdavanja fiskalnih računa, kao i kontrole prijavljivanja radnika, stalna aktivnost njenih inspektora.

„Na teritoriji koju pokriva Područni centar Prijedor Poreske uprave Republike Srpske u ovom mjesecu izrečene su 24 mjere zabrane rada na 15 dana u vezi sa edvidentiranjem prometa preko fiskalnih kasa“, navode iz Poreske uprave Republike Srpske.

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa za izvršenu prodaju robe ili pružene usluge prijave putem i-mejl adrese kontakt@poreskaupravars.org ili na brojeve telefona za svaki područni centar u Srpskoj čiji spisak se nalazi na početnoj strani veb sajta www.poreskaupravars.org.

Autor: SRNA

Comments are closed.